Home_de monumenten Doe mee Herengracht Keizersgracht Het Singel Bloemgracht

Panorama der Kanäle von Amsterdam

Jedesmal wenn ich durch Amsterdam spaziere, trifft mich die Schönheit der Stadt und der Panoramen der Kanäle und Straßen. Mit Hilfe meiner Webseite können Einwohner der Stadt, Besucher und Turisten diese Panoramen zu Hause genießen und die Grachtenhäuser in ihren Zusammenhang betrachten.

Zur Zeit befinden sich die Herengracht und die Keizersgracht als Panoramen auf dieser Webseite aber jetzt haben nur Herengracht 466 -482, Herengracht 1 - 33, Herengracht 2 -80, Herengracht 500, 502 und het huis met de hoofden (das s.g. Haus mit den Köpfe) ein Link zur Beschreibung der Häuser. Andere Abschnitte werden folgen. Schauen Sie bitte regelmäßig nach und besuchen Sie unsere Facebook Seite.

 

Nachrichten

Nieuwe panorama's

De panorama's op de site zijn allemaal vervangen door een nieuwe versie, die ook in het boek staan.[mehr]

Ander ontwerp voor Felix Meritis

Oorspronkelijk zou Felix Merites maar twee huizen breed worden. Maar doordat het genootschap er nog een bij kon kopen, is het zo...[mehr]

Poortje van het s'Heerenlogement.

Tegenwoordig zit op Herengracht 365 - 367 het poortje van het s'Heerenlogement. Dat is afkomstig van het in 1874 afgebroken...[mehr]

Berichten

Openmonumentendag

Onder de kop monumenten staan een aantal monumenten, waarvan ook een aantal open zijn komende zaterdag en zondag. Bijvoorbeeld Herengracht 480.

Panorama Herengracht gereed.

Ik heb nu alle panoramafoto's van de Herengracht, met een tekening eronder van Caspar Philips Jacobszoon op de site geplaatst. Aan het panorama van het stuk Herengracht 1 tot en met 33 zijn de pagina's met informatie over de huizen aan gekoppeld. En aan de even zijde, zijn de huizen met de nummers 2 t/m 40 gekoppeld.

Amsterdam in beeld

Voor de site heb ik alle panoramafoto's klaar. En ook de tekeningen van Caspar Philips Jacobszoon, oorspronkelijk uitgegeven tussen 1768 en 1771, heb ik op de zelfde maat gesneden. Dat samengevoegd geeft een mooi beeld wat er aan de Amsterdamse grachten stond rond 1750 en wat er nu nog is over gebleven.

Nach oben