Nihon no hanga

Over het museum Nihon no hanga (maar twee maal per jaar een korte tijd open)

Keizersgracht 586

De prenten die worden bewaard in dit privĂ©-museum zijn verzameld over een periode van meer dan 25 jaar. Het museum begon op deze plek in 1988. Op dit moment omvat de collectie bijna 2000 Japanse prenten waarvan 90% dateert van de 20e eeuw. Nihon no hanga heeft als doel om een uitgebreid overzicht van de te geven van de ontwikkelingen in de 20e eeuwse Japanse prent productie, met een nadruk op de vooroorlogse periode.

 

De collectie en de bibliotheek zijn beschikbaar voor wetenschappers en studenten voor onderzoek. Alle prenten zijn opgenomen in een databank die op verzoek kan worden geraadpleegd. Nihon no hanga zoekt samenwerking met andere instellingen die willen bijdragen aan een goed begrip en waardering van de Japanse grafische kunst in de 20ste eeuw.

Zie verder  http://www.nihon-no-hanga.nl

De eigenaresse is Elise Wessels

Hebt u aanvullingen of meedoen?

Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, of mee wilt helpen met het aanvullen van de site, kun u deze hieronder vermelden. Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren. Foto's kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.