Gravure 51, 52 en 54

 

Originele kopergravures anno 1710 uit "100 Afbeeldinghe der voornaamste Gebouwen van Amsterdam" van Pieter Schenk (Petrus Schenck, 1660-1713). De gravures van 21x18,5cm kosten 195 euro per stuk inclusief verzekerd verzenden binnen Nederland. Uw bestelling kunt u mailen naar: info@corporantiques.com . 

< Vorige Gravures                                              Volgende Gravures >

 

 

51 Zee Magazijn


Het Zee Magazijn, ook Admiraliteits Magazijn genaamd, is in 1655-1656 gebouwd aan het Kattenburgerplein in Amsterdam. Het gebouw is gebouwd onder leiding van Daniƫl Stalpaert als magazijn van de Admiraliteit.

52 Zee Magezijn en de Oosterkerk


Gezicht op het Zee Magazijn en de Oosterkerk vanaf kade van de IJgracht, de huidige Prins Hendrikkade (nummer 176).

54 Het Hock, Oosterdok


"Het Hock, de Oorlogs schepen herbergende" is nu het IJ bij het Oosterdok, gezien zien uit westelijke richting. Achter de palenrij liggen de oorlogsschepen en rechts daarvan het Zee Magazijn en de Montelbaanstoren.

< Vorige Gravures                                              Volgende Gravures >

 

 

Hebt u aanvullingen of meedoen?

Als u opmerkingen of aanvullingen hebt op de tekst hierboven, of mee wilt helpen met het aanvullen van de site, kun u deze hieronder vermelden. Uw e-mail adres wordt alleen maar gebruikt om eventueel op uw opmerkingen te reageren. Foto's kun u ook zenden naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info.