Disclaimer

Op alle teksten en afbeeldingen rust copyright van de maker, tenzij uitdrukkelijk dit anders vermeld is. Als er geen naam is vermeld, is dit meestal een eigen opname.

We besteden veel zorg aan de juistheid, actualiteit en toegankelijkheid van de informatie. Het is echter mogelijk dat de inhoud van pagina’s van de site verouderd, incompleet en/of incorrect is. Komt u iets tegen dat incompleet, niet correct of verouderd is, stellen wij uw reactie bijzonder op prijs. U kunt reageren per email naar info@amsterdamsegrachtenhuizen.info. We zullen uw melding zo spoedig mogelijk behandelen en eventueel actie ondernemen. Aan de informatie op de site kunnen geen rechten worden ontleend.  Amsterdamsegrachtenhuizen.info is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het gebruik van de informatie.

 

©2011-2017 www.Amsterdamsegrachtenhuizen.info

 

Gebruikte bronnen o.a.:

  • Het Grachtenboek van Caspar Philips (1732-1789). Amsterdam, 1768-1771. Heruitgegeven in 1962 (met een voorwoord en toelichtingen van E. van Houten) en opgenomen in het Grachtenboek van 1991. Oorspronkelijke uitgave: Verzaameling van alle de huizen en prachtige gebouwen langs de Keizers en Heere-grachten der Stadt Amsteldam beginnende van den Binnen Amstel en eindigende aan de Brouwers-gracht, bestaande in ruim 1400 prachtige en trotsche Gebouwen origineel van Huis tot Huis geteekend en op Kunstige koopere Plaaten Afgebeeld.Uitgegeven door boekverkoper Bernardus Mourik aan de Nes.
  • Tim Killiam en Hans Tulleners. Amsterdamse Grachtengids. Amsterdam: Het Spectrum, 1978
  • I.H. van Eeghen, G. Roosegaarde Bisschop, H.F. Wijnman. Vier eeuwen Herengracht. Geveltekeningen van alle huizen aan de gracht, twee historische overzichten en de beschrijving van elk pand met zijn eigenaars en bewoners. Amsterdam, 1976
  • Digitaal grachtenboek van Walther Schoonenberg, digitaal grachtenboek
  • Foto's van Stadsarchief Amsterdam 
  • Foto's van Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
  • Foto's van Nationaal Archief

    Nationaal Archief